26-29 Kasım "Tarım Fuarı" ÇTSO Fuar Kompleksinde

26-29 Kasım TARIM Fuarı ÇORUM TİCARET VE SANAYİ ODASI FUAR KOMPLEKSİNDE

Tarım sektörünün temsilcileri Çorum’da buluştu.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen tarım fuarında çeşitli illerden 350 firma yer aldı. Tarımsal makine ve ekipmanlar sergilendiği fuara, üreticiler ve firmaların yanı sıra çeşitli kurumlar da ilgi gösterdi. Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksinde düzenlenen Tarım Fuarı açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Fuarda bir açılış konuşması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş Çorum’un artık ihtisas fuarına ihtiyacı olduğunu söyledi.
Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş da, kalkınan ülkelerin tarıma dayalı stratejiler ürettiğine dikkat çekerek “Çorum’da ekonomik kalkınmayı sağlayacaksak, tarımı hak ettiği yere getirmeliyiz” dedi.
Çorum’un kalkınmasının sanayi ve tarımın birleşmesiyle mümkün olacağını vurgulayan Bektaş, Çorum’a mutlaka tarım ve hayvancılığa dayalı organize sanayi kurulması gerektiğini dile getirdi.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, konuşmasında fuara katılan firmaların yüzde 70’inin çevre illerden geldiği belirterek, Çorum’un tarım fuarında marka haline geldiğini dile getirdi.
Vali Yardımcısı Adem Saçan da konuşmasında Çorum’un sanayi ve tarım sektöründe önemli bir il olduğunu ifade ederek, “Çorum sanayisi gibi tarımda da hak ettiği yere geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’da tarım fuarının açılışında yaptığı konuşmada tarımsal desteklerin çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtti. Ceylan, ayrıca Çorum’da hayvancılığa yılda 18 milyon TL destek sağlandığını açıkladı. Sulu tarım konusuna da önem verdiklerini belirten Ceylan, önümüzdeki yıllarda tüm arazilerinin sulu tarıma kavuşturmak için baraj ve gölet projelerinin devam ettiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Davetliler daha sonra stantları gezdi. Stantları ziyaret eden heyet üreticilerle sohbet ederken, yöresel ürünlerin de tadına baktı.

 

Dk Organizasyon Web 2015 Web Tasarım Ve Yazılım Meta Medya